У Лондоні пройшов найбільший пропалестинський мітинг, відбулися сутички

Читать на русском
У суботу, 11 листопада, у Лондоні пропалестинські протестувальники провели найбільший мирний марш, закликаючи до припинення бойових дій Ізраїлю в Газі.
SKY POOL

У Лондоні пропалестинські протестувальники вийшли на найбільший мирний марш, закликаючи до припинення бойових дій Ізраїлю в Газі. Однак не обійшлося без сутичок з поліцією.

Про це повідомляє BBC.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: як у світі зросла кількість антисемітських інцидентівСплеск антисемітизму стався у світі після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС. На інфографіці – статистика злочинів.

Відомо, що у сьогоднішньому протесті в Лондоні взяли участь понад 300 тисяч людей. Цей мітинг став наймасовішим з того часу, як почалися щотижневі марші на початку жовтня, після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Лондонська поліція попередила про ризик зіткнень між пропалестинськими демонстрантами та ультраправими групами, і навколо військового меморіалу на вулиці Вайтголл була створена зона відчуження, щоб розділити дві події. Згодом офіцери заявили, що стикнулися з агресією з боку контрпротестувальників

«Вони є частиною великої групи контрпротестувальників, за якими ми спостерігали, і які намагалися вийти на головний марш протесту», – йдеться в заяві.

Наразі відомо, що правоохоронці заарештували 82 особи.

Нагадаємо, 9 листопада стало відомо, що ХАМАС втратив контроль над північною частиною Гази, а тисячі мешканців переїхали на південь.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що військові не підуть із сектору Гази після встановлення повного контролю над анклавом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: