Франція виділить 200 млн євро на військову допомогу Україні

Читать на русском
Уряд Франції виділить ще 200 млн євро у фонд підтримки України, що дозволить ЗСУ продовжувати закупівлі французької техніки.
Reuters

Уряд Франції додасть 200 мільйонів євро до фонду підтримки України, щоб ЗСУ змогли продовжити закупівлю французької військової техніки.

Про це повідомив міністр збройних сил Себастьян Лекорню, передає Franceinfo.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Ви проголосували у комітеті за поправку, яка відкриває нові 200 мільйонів євро для фонду підтримки України. Це дозволить нам перейти до нової стратегії придбання нової техніки для української армії», – сказав міністр перед Національними зборами.

Він додав, що війна в Україні «це конфлікт, від якого ми не повинні відволікатися».

Нагадаємо, Збройні сили України отримають від французької оборонної компанії Cybergun велику партію гранатометів та гвинтівок.

Раніше ЗМІ повідомляли, що українська армія одержала від Франції нову партію колісних бойових розвідувальних машин AMX-10RC.

19 жовтня Україна розпочала перший раунд переговорів із Францією щодо укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: