Демократи у Сенаті заблокували законопроєкт республіканців щодо допомоги Ізраїлю без України

Читать на русском
Демократи в Сенаті США заблокували спробу республіканців домогтися схвалення законопроєкту про надання коштів Ізраїлю, який не включає допомоги Україні.
Фото – Shutterstock

Демократи в Сенаті США заблокували спробу республіканців домогтися схвалення законопроєкту про допомогу Ізраїлю.

Про це повідомляє Reuters.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що законопроєкт, схвалений Палатою представників, не включає запиту адміністрації Джо Байдена про виділення допомоги Україні.

Один із сенаторів-республіканців заявив, що Сенат «жодного дня не повинен відкладати прийняття цієї важливої допомоги Ізраїлю».

Демократи, які контролюють верхню палату Конгресу, заперечили це твердження. Вони вважають, що надання допомоги Україні так само важливе, як і надання коштів Ізраїлю.

Вони також звинуватили республіканців у Палаті представників у тому, що ті «грають у політику» із кризою в Ізраїлі, прив'язуючи підтримку до скорочення фінансування Податкової служби.

ЗМІ повідомляють, що керівництво Сенату розробляє свій власний законопроект про додаткове фінансування та сподіваються подати його вже цього тижня.

Нагадаємо, спікер Палати представників Конгресу США республіканець Майк Джонсон заявив, що підтримує допомогу Україні, але проти її поєднання із коштами для Ізраїлю.

У Білому домі закликали республіканців не політизувати питання допомоги Україні та Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: