Україна, Молдова та Грузія можуть стати членами ЄС одночасно – Зурабішвілі

Читать на русском
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що Грузія, Україна і Молдова стануть членами ЄС одночасно.
Фото: Олексій Вітвицький

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі переконана, що Україна, Молдова і Грузія вступлять в ЄС одночасно.

Про це вона заявила в інтерв'ю LCI, передає агентство «Грузія Online».

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

Ведучий допустив, що Грузія може стати членом ЄС після України, на що Зурабішвілі відповіла, що вступ станеться одночасно.

«Ні, я вважаю, що це відбудеться одночасно. Цей горизонт буде наступним, як кажуть «big bangs» – наступні члени вступлять приблизно разом. Ми – тріо, Молдова, Україна та Грузія, і у нас це тріо створено», – сказала Зурабішвілі.

За її словами, ідея президента Європейської ради Шарля Мішеля, що «2030 рік є обрієм, який обмірковується для розширення» ЄС, є «дуже цікавою».

«Поетапне асоціювання країн-кандидатів у ЄС тематично, з тих питань, до яких вони готові, наприклад, транспорт для Грузії, питання транспорту та інфраструктури на Чорному морі, для нас дуже цікаві, звичайно, без права голосу, але це попереднє асоціювання краще підготує кандидатів до того, що на них очікує у відповідний момент», – сказала Зурабішвілі.

Нагадаємо, Європейська комісія рекомендувала Раді ЄС розпочати переговори з Україною щодо вступу.

Також повідомлялося, що суд у Грузії дозволив розпочати процедуру імпічменту президента Саломі Зурабішвілі, проте парламент не зміг його оголосити, оскільки депутати не набрали потрібної кількості голосів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: