США і ЄС обговорюють з Україною можливість переговорів з росією – ЗМІ

Читать на русском
Про можливі перемовини з росією непублічно почали говорити посадовці з США та ЄС. Припускається, що у цих обговореннях йшлося про територіальні поступки з боку України.
Фото EPA

Посадовці з США та ЄС почали непублічно обговорювати з Україною питання можливих переговорів з російською федерацією.

Про це пише NBC News.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

У виданні пишуть, що ці розмови включали дуже широке обговорення того, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися, щоб досягти угоди з росією. Востаннє, така розмова могла відбутися на минулій зустрічі з оборони України у форматі Рамштайн. У повідомленні наголошують, що ці дискусії є відображенням ситуації на фронті та політичної ситуації у Європі та США.

Американські і європейські посадовці почали обговорювати можливість переговорів між Україною та рф на тлі того, що війна зайшла у глухий кут, а також сумнівів у змозі продовжити допомогу Україні. Зокрема, в уряді США занепокоєні тим, наскільки менше уваги громадськості привертає війна в Україні з моменту початку конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС.

Посадовці також вважають, що Україна матиме час до кінця року або трохи більше, поки дискусії про мирні переговори не стануть гучнішими. При цьому, в адміністрації президента Джо Байдена не бачать жодних ознак того, що російський президент володимир путін готовий до переговорів.

«Американські чиновники вважають, що путін навмисно чекає втоми Заходу або продовжить воювати, поки США та союзники не втратять підтримку фінансування України, або поки допомога для українців стане надто дорогою», – додають журналісти.

Раніше в The Wall Street Journal писали, що Захід розраховує на прорив ЗСУ у наступному році, щоб Україна розпочала переговори з рф.

Тим часом у Пентагоні припустили, що війна росії проти України може тривати ще кілька років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: