У Литві прокуратура розслідуватиме можливе ввезення в рф авто в обхід санкцій

Читать на русском
Генпрокуратура Литви може розпочати розслідування порушення міжнародних санкцій під час експорту до третіх країн автомобілів класу люкс, які опиняються в росії.
armyinform

Вантажне транспортне підприємство групи Литовської залізниці LTG Cargo звернулося звернулася до Генеральної прокуратури Литви з проханням розслідувати можливе порушення санкцій проти росії під час експорту люксових автомобілів.

Про це повідомляє місцеве видання LRT.

Які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерамиУкраїна та ще сім країн Європи заборонили в'їзд автомобілям із російськими номерами. Більше – на інфографіці.

Зазначається, що компаня провела внутрішнє розслідування, під час якого вияснила, що як мінімум 130 легкових автомобілів із 477 перевезених 9 клієнтами було зареєстровано в країні-агресора, або вони туди потрапили через треті країни. Серед автомобілів були такі марки як Mercedes, Porsche Cayenne, Cadillac та інші.

Виявлено, що в схемі було задіяно чотири компанії, а перші підозрілі випадки було виявлено ще у березні 2023 року. У компанії підозрюють, що до рф потрапляють автомобілі, які по документам везли до Білорусі, Казахстану, Киргизії, Узбекистану, Туркменістану і Грузії. На основі цих даних LTG Cargo звернулась до Генпрокуратури країни.

При цьому, керівник LTG Cargo Егле Шіме зазначила, що з 1 грудня цього року компанія призупинить перевозити автомобілі класу люкс вартістю понад 50 тисяч євро через територію Литви.

«Ми поінформували наших клієнтів, що через неприйнятний ризик, який становлять компанії, що прагнуть оминути санкції, LTG Cargo припиняє перевезення всіх автомобілів класу люкс залізницею через територію Литви», - заявила Шіме.

Нагадаємо, раніше Сейм Латвії підтримав заборону на проїзд в країну авто з реєстрацією в рф. А у Литві заборонили продавати нерухомість росіянам.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерами.

Також ми повідомляли, що у Фінляндії почали розслідування після продажу буксира росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: