Литва відкрила коридор для транзиту українського зерна до портів Балтії

Читать на русском
Литва погодила коридор для транзиту українського зерна до портів Балтії. Це збільшить поставки продукції до Африки.
фото АР

Литва погодила коридор для транзиту українського зерна до портів Балтії. Таким чином, можна буде збільшити постачання агропродукції до країн Африки.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс у Twitter.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«Росія знищує продовольство, Литва його доставляє. Було прийнято та погоджено коридор для транзиту зерна до портів Балтії, що послаблює тиск на українському кордоні та збільшує постачання до Африки та за її межі. Співпраця дає результат!», – написав він.

Раніше стало відомо, що ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль протягом двох днів буде перенесено з українсько-польського кордону до порту Клайпеда (Литва) для всіх аграрних вантажів, що прямують до цього порту. Це прискорить транзит територією Польщі.

Нагадаємо, 10 серпня Україна відкрила тимчасові коридори для торговельних суден у Чорному морі. Це сталося після того, як у липні росія вийшла із зернової угоди. У вересні із чорноморських портів цими коридорами вдалося вивезти 50 тисяч тонн продукції (не лише зерна).

Україна планує відкрити ще один коридор для вивезення зерна на експорт – залізничний.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: