Рф та Іран будують торговий маршрут в обхід санкцій – ЗМІ

Читать на русском
Росія та Іран створюють новий трансконтинентальний торговий маршрут на 3 тисячі кілометрів, щоб менше залежати від іноземних санкцій.
Путін і РайсіФото – kremlin

Країна агресор росія та Іран будують новий трансконтинентальний торговий маршрут. Його довжина – 3 тисячі кілометрів східного краю Європи до Індійського океану. Це дозволить їм менше залежати від іноземних санкцій.

Про це повідомляє Bloomberg.

У виданні зазначили, що країни витрачають мільярди доларів, щоб прискорити доставки вантажів річками та залізницями, які з’єднані Каспійським морем. Журналісти зібрали дані відстеження суден, які свідчать про те, що десятки кораблів, включно з підсканкційними, вже курсують маршрутом.

У Повітряних силах розповіли, скільки іранських дронів запустили по Україні під час останніх атакПредставник ПС ЗСУ додав, що кожному збиттю безпілотника можна радіти попри виснаження ППО, бо навіть кілька влучань призводять до недобрих наслідків.

Метою росії та Ірану називають захист комерційних зв’язків від втручання західних країн. Також вони намагаються налагодити нові зв’язки з гігантськими економіками Азії, що швидко зростають. Такий торговий коридор може допомогти їм скоротити вже існуючі маршрути на тисячі кілометрів.

За словами експертки Міжнародного інституту стратегічних досліджень Марини Шагіної, рф та Іран інвестують до 25 млрд доларів у внутрішній торговий коридор, щоб полегшити рух товарів, який країни Заходу хочуть зупинити.

«Ці дві країни грають у кішки-мишки. Вони вивчають усі лазівки для перевезення заборонених продуктів та зброї», – зауважила вона.

Крім того, представник адміністрації Байдена в Ірані Роберт Маллі підкреслив, що будь-який новий торговий коридор вимагає пильної уваги у рамках спроб припинити постачання зброї між країнами.

Країна оголосили про низку нових торгових угод, що охоплюють такі товари, як турбіни, полімери, медичні препарати та автомобільні запчастини. Рф також постачає ядерне паливо та компоненти для іранського реактора у Бушері.

Нагадаємо, у розвідці заявили, що росія отримала від Ірану нову партію дронів-камікадзе.

США вважають, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш піддався тиску з боку країни-агресора, через що не направив до України офіційних осіб для перевірки використання рф іранських безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: