Сейм Латвії підтримав заборону на проїзд в країні авто з реєстрацією в рф

Читать на русском
Латвійський парламент проголосував за заборону на перебування в країні зареєстрованих у росії машин.
Фото: Євген Біятов

26 жовтня Сейм Латвії затвердив у першому читанні поправки до Закону «Про дорожній рух», які передбачають заборону перебування у країні зареєстрованих у росії транспортних засобів.

Про це інформує Delfi.

Латвія попередила про високу ймовірність агресивних операцій з боку росіїУ міру посилення конфронтації росії із західними країнами зростатиме і ризик агресивних операцій в Латвії з боку рф, заявили латвійські спецслужби.

Законопроєкт передбачає, що власник транспортного засобу, зареєстрованого в росії, повинен буде зареєструвати автівку або вивезти її з території Латвії протягом трьох місяців від дня набуття законом чинності.

Після закінчення перехідного періоду використання зареєстрованих у рф транспортних засобів у дорожньому русі Латвії буде дозволено, якщо людина перетинає територію Латвії транзитом.

Транспортний засіб, зареєстрований у рф, може перетнути територію Латвії транзитом лише один раз.

Поправки зобов'язують, що перед в'їздом до Латвії особа, використовуючи електронні послуги Дирекції безпеки дорожнього руху, повинна подати інформацію про автомобіль, водія, а також про період часу, протягом якого автівка братиме участь у дорожньому русі в країні. Він не повинен перевищувати 24 години.

Які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерамиУкраїна та ще сім країн Європи заборонили в'їзд автомобілям із російськими номерами. Більше – на інфографіці.

У випадку, якщо авто не зареєстроване у Латвії або не виїжджає за межі Латвії та виявлено його несанкціоноване використання у дорожньому русі, його конфіскують.

Планується, що конфісковані автомобілі будуть передані Україні, що підтримає її в боротьбі з державою-агресором.

Міністерство юстиції Латвії вказує, що, враховуючи повномасштабний напад росії на Україну і загрозу її територіальній цілісності, суверенітету і незалежності, присутність зареєстрованих у рф транспортних засобів на території Латвії неприпустима.

Нагадаємо, Латвія припинила видачу віз росіянам і посилює охорону кордону з росією.

Також повідомлялося, що Фінляндія розглядає повну заборону операцій із росіянами з нерухомості.

Раніше у Литві заборонили продавати нерухомість росіянам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: