В Україні зафіксовано перший випадок нового варіанту коронавірусу – МОЗ

Читать на русском
Лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою Пірола виявили на Рівненщині.
Слово і діло

У Рівненській області медики підтвердили перший випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон, він має назву «Пірола».

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

Нобелівську премію з медицини отримали вчені, які допомогли створити вакцини від COVID-19Відкриття, зроблені Каталін Каріко та Дрю Вайсмана, дозволили розробити ефективні мРНК-вакцини проти коронавірусу.

«Виокремити випадок «Піроли» вдалося завдяки секвенуванню – лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, виявити, які мутації відбулися у геномі вірусу», - йдеться у повідомленні відомства.

Згідно з інформацією МОЗ, лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою «Пірола» виявили на Рівненщині. Відповідний варіант СOVID-19 виявили у 20-річного чоловіка.

Міністерство зазначає, що новий субваріант вірусу (BA.2.86) під назвою «Pirola» вперше був зафіксований влітку в Ізраїлі, потім його виявили в США, Данії та Великобританії.

Симптоми субваріанту «Піроли» такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Нагадаємо, 5 травня ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19, а 1 липня в Україні скасували карантин. У МОЗ розповіли, чого чекати восени від коронавірусу та грипу.

У жовтні повідомлялося, що за тиждень в Україні на коронавірус захворіли понад 4 тисячі осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: