Починає зростати рівень захворюваності на COVID – МОЗ

Читать на русском
В Україні за останній тиждень на коронавірус захворіли понад 4 тисячі осіб, серед них 302 дитини.
Фото Слово і діло

В Україні за останній тиждень на коронавірус захворіли понад 4 тисячі осіб, серед них 302 дитини. Дев'ятеро інфікованих померли.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону 5 жовтня.

Нобелівську премію з медицини отримали вчені, які допомогли створити вакцини від COVID-19Відкриття, зроблені Каталін Каріко та Дрю Вайсмана, дозволили розробити ефективні мРНК-вакцини проти коронавірусу.

«Зараз ми спостерігаємо стабільне базове зростання захворюваності на COVID-19. І за останній тиждень було підтверджено більше ніж 4000 випадків захворювання… Минулого тижня ми реєстрували лише 2500 випадків. І це лише початок епідемічного сезону. Таке зростання ми реєструватимемо до кінця листопада, і після цього вже включиться повноцінний грип», – зазначив він.

За словами заступника міністра, зараз частіше хворіють діти до 17 років. Крім того, зростає і кількість смертей.

«Якщо за літній період ми реєстрували лише поодинокі випадки, то за останній тиждень летальність зросла майже у 2,5 рази. За останній тиждень у нас зареєстровано дев'ять смертей, і це серед осіб віком 65 років і старше», – підкреслив Кузін.

Він додав, що на території Європи та України циркулює 15 різних типів штаму Омікрон.

Нагадаємо, 5 травня ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19, а 1 липня в Україні скасували карантин. У МОЗ розповіли, чого чекати восени від коронавірусу та грипу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: