У МОЗ розповіли, коли очікувати зростання захворюваності на ГРВІ та COVID

Читать на русском
За прогнозами, в епідсезоні 2023-2024 циркулюватимуть віруси грипу типу А та Б. Також разом з ними і коронавірус.
фото Радіо Свобода

Зростання захворюваності в Україні на гострі респіраторні вірусні інфекції та COVID-19 очікується наступного місяця.

Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін у ефірі телемарафону.

В Україні скасовують COVID-карантин: коли інші країни оголошували про завершення пандеміїКарантин через коронавірус скасовують в Україні 1 липня. Коли про завершення пандемії заявили в інших країнах – на інфографіці.

За його словами, всього за рік Україна реєструє понад 6 млн випадків інфекційних захворювань 98% з них - це якраз грип та ГРВІ.

«До цієї статистики додаватиметься також коронавірусна інфекція. Зростання ми очікуємо, починаючи з 40-го тижня цього року, тобто це, по суті, починаючи з початку жовтня», – сказав він.

Кузін також повідомив, що вакцина від грипу залишатиметься рекомендованою і з середини жовтня буде доступною для населення на комерційному ринку. Придбати її можна буде в аптеках.

Згідно з прогнозами ВООЗ, в епідсезоні 2023-2024 років особливих відмінностей від минулого періоду не очікується, циркулюватимуть віруси грипу типу А і Б.

«За попередніми прогнозами, не очікується, що це буде якийсь сезон особливої складності», – сказав санлікар.

Нагадаємо, у червні цього року в Україні скасували COVID-карантин та режим надзвичайної ситуації. У МОЗ розповідали, що чекати від грипу та коронавірусу цієї осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: