ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19

Читать на русском
Про ухвалення такого рішення повідомив генеральний директор організації. За його словами, із пропозицією скасувати статус надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров'я до нього звернулися представники ВООЗ.
Фото: AFP

Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії COVID-19.

Про це заявив генеральний директор організації Тедрос Гебрейсус у ході брифінгу 5 травня.

Спалах COVID-19 у Китаї: поточна ситуація з коронавірусом та прогнози на майбутнєУ Китаї найбільший спалах коронавірусу у світі. Що до цього призвело і яка ситуація із захворюваністю – на інфографіці.

За його словами, із пропозицією скасувати статус надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров'я до нього звернулися представники ВООЗ.

«Я дослухався до цієї поради і оголошую про закінчення глобальної надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я, пов'язаної з COVID-19. Але це не означає, що коронавірус більше не становить загрози здоров'ю», – зазначив Гебрейсус.

Він також додав, що з початку пандемії за офіційними даними від COVID-19 померло понад 6,5 мільйонів людей по всьому світу. При цьому рельєфна кількість померлих від коронавірусу може бути в рази більшою – як мінімум 20 мільйонів людей.

Нагадаємо, ВООЗ оголосила коронавірус пандемією у березні 2020 року. 30 січня цього року ВООЗ вирішила офіційно продовжити статус пандемії коронавірусу (COVID-19) як глобальної надзвичайної ситуації.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України продовжив режим надзвичайної ситуації та карантин через COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: