Боррель розповів, коли ЄС представить новий пакет санкцій проти росії

Читать на русском
Європейський Союз готується офіційно представити новий пакет санкцій проти росії. Очікується, що це відбудеться наступного тижня, повідомив глава євродипломатії Жозеп Боррель.
Фото: AFP/Scanpix

Європейський Союз готується офіційно представити новий пакет санкцій проти росії. Очікується, що це відбудеться наступного тижня.

Такою інформацією поділився високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель, його цитує Financial Times.

Боррель розповів про наслідки західних санкцій для росіїЗа рік санкції обмежили політичні та економічні можливості рф, відрізавши країну від ключових ринків, збільшивши витрати на торгівлю і значно погіршивши промисловий потенціал.

За словами чиновника, пакет, найімовірніше, буде представлений у понеділок, 13 листопада. У цей день відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

Боррель додав, що новий пакет міститиме заборону на постачання алмазів з росії, а також обмеження, пов'язані з імпортом та експортом окремих видів товарів.

«Для того щоб держави-члени одноголосно підтримали заборону на торгівлю алмазами, деякі просили, щоб G7 забезпечила, скажімо так, політичне висвітлення питання. Це було зроблено, координація спрацювала, і скоро ми зможемо подати пакет санкцій», - заявив голова євродипломатії.

Нагадаємо, нещодавно глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розкрила подробиці підготовки 12-го пакету санкцій проти росії.

ЗМІ, у свою чергу, повідомили, що нові санкції ЄС проти країни-агресора передбачають обмеження більш ніж на 5 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: