США виділили Україні новий пакет озброєнь: що у списку

Читать на русском
Збройні сили України отримають від США новий пакет допомоги. До нього увійдуть зброя та боєприпаси загальною вартістю до 425 млн доларів.
Фото: army.mil

Збройні сили України отримають від США новий пакет допомоги. До нього увійде зброя та боєприпаси загальною вартістю до 425 млн доларів.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті Пентагону.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Україна отримає додаткові боєприпаси для NASAMS та HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 та 105 мм, ракети TOW, боєприпаси з лазерним наведенням та протитанкові комплекси Javelin.

Крім того, США виділять понад 3 мільйони набоїв до стрілецької зброї, підривні боєприпаси для розчищення перешкод, 12 вантажівок для перевезення важкого обладнання, спорядження для холодної погоди та запчастини.

Допомога буде виділена з двох джерел: із запасів міністерства оборони на суму до 125 мільйонів доларів та із фонду Ініціативи зі сприяння безпеці України (на 300 млн доларів).

Пентагон також закликав Конгрес виконати свої зобов’язання перед народом України, виділивши додаткове фінансування, «щоб забезпечити все необхідне для захисту від жорстокої війни, розпочатої росією».

Нагадаємо, що Міноборони США просить Конгрес виділити понад 40 млрд доларів на додаткову військову допомогу Україні та фінансування програм, пов'язаних із оборонними потребами ЗСУ.

Раніше у Конгресі припустили, що пакет допомоги Україні можуть поєднати з посиленням охорони південного кордону США з Мексикою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: