Подоляк пояснив, чому війна в Ізраїлі не послабить підтримку України зброєю

Читать на русском
Україна не отримуватиме менше зброї через війну в Ізраїлі, хоча на це дуже сподівалася росія.
president.gov.ua

Конфлікт в Ізраїлі не вплине на постачання зброї Україні країнам-союзникам. Хоча росія розраховувала, що ця ситуація послабить підтримку України у світі.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону 13 жовтня.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Росіяни не розуміють, що ми використовуємо один тип зброї, він взагалі не корелює з тим, яку потрібно передавати зброю Ізраїлю. Тому вони вважають, що у такий спосіб можна буде зробити так, щоб Україна отримувала менше зброї», – сказав Подоляк.

За його словами, із виникненням ще одного збройного конфлікту у світі росія намагається відвернути увагу від своїх воєнних злочинів.

Крім цього, вона хоче, щоб на тлі війни в Ізраїлі Україна почала отримувати менше підтримки. Однак, наголосив Подоляк, через різні збройні потреби України та Ізраїлю російські плани не спрацювали.

Також радник голови ОПУ висловив думку, що росія аналітично не розуміє, що спровокувавши ХАМАС до геноцидної війни в Ізраїлі, вона тим самим показала, що війна в Україні - це першоджерело всіх проблем. І саме його потрібно вирішити демократичному світу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що росія підтримує операції ХАМАС в Ізраїлі. А за даними ГУР, росія передала бойовикам захоплену в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: