Один з кандидатів у президенти США призупинив передвиборчу кампанію

Читать на русском
Колишній віцепрезидент США Майк Пенс призупиняє свою кампанію за висунення в президенти від Республіканської партії 2024 року.
Фото: Petr David Josek / AP

Кандидат у президенти США від Республіканської партії й колишній віце-президент США Майк Пенс призупинив свою президентську кампанію через низькі результати опитувань і фінансові проблеми.

Про це передає CNN.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

«Ми завжди знали, що це буде важка битва, але я ні про що не шкодую», – сказав Пенс на конференції Республіканської єврейської коаліції в Лас-Вегасі 28 жовтня.

Зазначається, що ймовірними причинами цього рішення стали низькі результати голосування, а також фінансові проблеми.

«Я залишаю цю кампанію, але дозвольте мені пообіцяти вам, що я ніколи не залишу боротьбу за консервативні цінності і не перестану боротися за обрання принципових республіканських лідерів на всі посади в країні», – заявив політик.

Про намір боротися за пост президента Пенс повідомив у червні цього року.

Нагадаємо, президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

До початку голосування, республіканці і демократи повинні визначити свого кандидата, який буде представляти їхню партію на виборах.

Нагадаємо, Майк Пенс заявив, що підтримує надання військової допомоги Україні та наголосив, що її надання – у національних інтересах США. Також Пенс заявив, що риторика Трампа та його поплічників сприяла агресії в Україні та Ізраїлі.

Раніше ми аналізували, хто з республіканців має найбільше шансів стати кандидатом у президенти США – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: