Чи збудують в Україні патронний завод і що зараз із ракетною програмою: відповідь Укроборонпрома

Читать на русском
У 2024 році з держбюджету частина грошей піде на розвиток можливостей виробництва патронів, заявив глава Укроборонпрому Сметанін.
фото Укроборонпром

Укроборонпром планує приділити набагато більше уваги виробництву патронів для ЗСУ наступного року. На ці цілі у бюджеті-2024 заклали більше коштів, ніж було у цьому році.

Про це повідомив генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін в інтерв'ю «Економічній правді».

Патронний завод в Україні: як намагаються реалізувати проєктЄдиний патронний завод в Україні залишився в Луганську. Як намагаються побудувати новий – на інфографіці.

Зокрема йому нагадали, що історія з будівництвом патронного заводу тягнеться ще з 2014 року. І, відповідно, є питання, чи освоює зараз Укроборонпром виробництво патронів?

«В Україні є виробництво патронів, але не наше і його недостатньо, щоб покрити потребу Збройних Сил. На наступний рік з бюджету буде виділено в 7 разів більше коштів на освоєння, модернізацію і розвиток оборонної промисловості, ніж цьогоріч. Частина цих грошей піде на розвиток спроможностей по виробництву патронів», – сказав Сметанін.

Гендиректор також прокоментував, у якому стані на сьогодні ракетна програма в Україні, із запуском якої також виникла низка складнощів.

«Скажу загально. Є державна програма з нарощення виробництва ракет. Люди працюють, всі вони вмотивовані та хочуть у*бать по тій Москві, щоб там мало нікому не показалося. Але під час війни – це надсекретна інформація, ділитися якою я не можу», – заявив Сметанін.

Нагадаємо, цього року Укроборонпром почав виготовляти 125-мм снаряди для танків, а також налагодив серійне виробництво артилерійського 122-мм снаряда.

Глава Укроборонпрому також розповідав, що в Україні вже виробляють не лише аналог іранського дрону Shahed, а й потужніші моделі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: