«Укроборонпром» розпочав виробництво 125-мм снарядів для танків

Читать на русском
Україна розпочала виробництво 125-мм снарядів для танкових гармат у тісному партнерстві з однією з країн НАТО.
«Укроборонпром»

Державний концерн «Укроборонпром» оголосив про початок виробництва 125-мм снарядів для танкових гармат.

Це вже другий боєприпас, виробництво якого підприємства «Укроборонпрому» розгорнули у тісному партнерстві з країною блоку НАТО, повідомляє концерн.

Перша партія 125-мм снарядів вже була поставлена для танків Т-64, Т-72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів.

Патронний завод в Україні: як намагаються реалізувати проєктЄдиний патронний завод в Україні залишився в Луганську. Як намагаються побудувати новий – на інфографіці.

У «Укроборонпромі» наголосили, що Україна вперше за часи своєї незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів. Зокрема, йде мова про мінометні міни 82 мм та 120 мм, артилерійські постріли 122 мм та 152 мм, а тепер і танкові снаряди 125 мм.

«З міркувань безпеки виробництво винесено за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь наші люди: конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо»,– зазначається у повідомленні концерну.

Нагадаємо, що Україна вже налагодила виробництво боєприпасів для мінометів з однією з країн НАТО. Також стала відома кількість снарядів, які необхідні українським військам щомісяця для просування на полі бою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: