Україна виробляє дрони, навіть потужніші за Shahed – голова Укроборонпрому

Читать на русском
Укроборонпром посилено займається випуском дронів для армії, а також допомагає налагодити це виробництво та іншим приватним компаніям. Наразі вже є БПЛА, які літають на більші за шахеди відстані.
фото epravda.com.ua

В Україні зараз налагоджено виробництво багатьох видів дронів як у державних, так і у приватних компаній Вже виробляють не лише аналог іранського дрону Shahed, а й більш потужні моделі.

Про це повідомив генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін в інтерв'ю «Економічній правді».

В Укроборонпромі змінився керівник: які фінансові результати показував концерн під час війниЯкі фінансові результати під час війни з росією показував державний концерн Укроборонпром – на інфографіці.

Зокрема, голові оборонного відомства поставили запитання – чи правда те, що Укроборонпром розробляє безпілотник-камікадзе, здатний літати на 1000 кілометрів. Який, по інформації у ЗМІ, вже літав на завдання та вибухав. І чи виробляється такий БПЛА серійно.

«Виробляється. Зокрема у кооперації з іноземними партнерами. Де саме я розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне, що вони літають і вибухають, а Сили оборони їх замовляють. Це ж чудово!», – сказав Сметанін.

Також він зазначив, що в Україні вже є не лише аналог іранських Shahed, а й досконаліші моделі.

«В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог шахеда, а є і більш потужні моделі, бо шахеди так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками», – розповів гендиректор.

За його словами, рекордним за дальністю був бойовий виліт вітчизняного БПЛА на відстань у 1000 кілометрів.

Також Сметанін додав, що Україна допомагає приватним фірмам налагодити виробництво маленьких FPV-дронів, яких зараз потрібне дуже багато на фронт.

Нагадаємо, навесні цього року Укроборонпром почав виготовляти 125-мм снаряди для танків, а також налагодив серійне виробництво артилерійського 122-мм снаряда.

У жовтні стало відомо, що Укроборонпром з німецьким концерном Rheinmetall створили спільне підприємство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: