Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на Ізраїль

Читать на русском

Внаслідок нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль, за останніми даними Міністерства закордонних справ, загинув 21 громадянин України та ще один зник безвісти. Крім того, відомо про трьох загиблих та шести поранених українців у Секторі Газа, серед них є діти. «Слово і діло» підрахувало, громадяни яких ще країн загинули чи постраждали внаслідок атаки.

На сьогоднішній день Ізраїль підтвердив загибель понад 1,4 тисячі громадян, серед яких є іноземці або власники двох паспортів.

Поки що найбільше загиблих серед громадян Франції (35), Таїланду (33), США (31), України (21), росії (19), Британії (12), Непалу та Німеччини (по 10). Крім того, жертвами атаки ХАМАС стали громадяни Аргентини, Канади, Румунії, Австрії, Китаю, Португалії, Філіппін, Білорусі, Бразилії, Італії, Перу, ПАР, Австралії, Азербайджану, Гондурасу, Ірландії, Іспанії, Камбоджі, Колумбії, Туреччини, Чилі та Швеція.

Як повідомили в поліції Ізраїлю, ідентифіковано поки що близько 84% загиблих мирних жителів. Багатьох жертв складно впізнати – їхні тіла або обгоріли, або понівечені.

У заручниках у ХАМАС, а також у інших палестинських угруповань може перебувати понад 220 осіб, чверть з них (54) – громадяни Таїланду. Також у заручниках громадяни Аргентини (15), Німеччини (12), США (12), росії (6) Франції (6), Непалу (5), Мексики, Парагваю, Танзанії, Угорщини, Філіппін, Шрі-Ланки (2), Китаю, Нідерландів, ПАР, Румунії та Уругваю (по одному).

Чотирьох заручників бойовики ХАМАС звільнили: американку Джудіт Раанан та її дочку Наталі, а також двох ізраїльтянок – 85-річну Йохевед Ліфшиц та 79-річну Нуріт Купер.

Як розповіла після звільнення Ліфшиц, бойовики вивезли її та інших заручників на мотоциклах до Гази, по дорозі їх били палками. У Газі їх утримували у підземних тунелях, де загалом поводилися добре.

Доля ще від 100 до 200 осіб невідома – вони можуть бути як серед заручників, так і серед загиблих, але поки вважаються зниклими безвісти. Серед них є громадяни Аргентини, США, Франції, росії, Британії, Португалії, Канади, Китаю, Філіппіни, Австрії, Білорусі, Бразилії, Іспанії, Колумбії, Туреччини, Чилі та України.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, чию сторону у конфлікті між Ізраїлем та ХАМАС офіційно прийняли країни світу. Нещодавно президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що не вважає угруповання ХАМАС терористичною організацією.

28 жовтня прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що уряд одноголосно схвалив рішення щодо розширення наземної операції в Секторі Гази.

Але, за інформацією ЗМІ, Ізраїль, ймовірно, вирішив утриматися від повномасштабного вторгнення до Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: