Зеленський обговорив з Ердоганом війну в Україні та Ізраїлі

Читать на русском
У суботу, 21 жовтня, президенти України і Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та Володимир Зеленський провели телефонну розмову.
president.gov.ua

У суботу, 21 жовтня, президенти України і Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та Володимир Зеленський провели телефонну розмову.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Ердогана.

У дописі пишуть, що у сьогоднішній розмові сторони обговорили російсько-українську війну, а також протистояння між Ізраїлем і Палестиною, зокрема говорили й про гуманітарну кризу в регіоні.

«Заявивши про можливість мирного врегулювання регіональних конфліктів, зокрема ізраїльсько-палестинської суперечки, президент Ердоган зазначив, що Туреччина продовжуватиме докладати всіх зусиль для цього», – йдеться у повідомленні.

Зеленський же зазначив, що висловив вдячність Туреччині за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

«Обговорили наступний раунд переговорів щодо Формули миру, який відбудеться на Мальті. Туреччина братиме участь, додаючи свій авторитетний голос і позицію. Продовольча безпека. Попри зрив росією Чорноморської зернової ініціативи, Україна залишається відданою своїй життєво важливій ролі гаранта глобальної продовольчої безпеки та забезпечує роботу Чорноморського зернового коридору», – написав він.

Нагадаємо, нещодавно президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав посилити дипломатичну активність для мирного врегулювання конфлікту на Близькому Сході і запевнив, що Туреччина докладатиме зусиль для встановлення гуманітарного припинення вогню в палестино-ізраїльському конфлікті.

12 жовтня повідомлялося, що Туреччина провела переговори з ХАМАС про звільнення заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: