Туреччина відкликала свого посла з Ізраїлю через гуманітарну кризу в секторі Гази

Читать на русском
У суботу, 4 листопада, Туреччина заявила, що відкликає свого посла в Тель-Авіві Шакіра Торнулара через гуманітарну кризу, яка виникла в секторі Гази.
dailysabah.com

Туреччина відкликала свого посла в Тель-Авіві Шакіра Торнулара через гуманітарну кризу, яка виникла в секторі Гази.

Про це йдеться в пресрелізі Міністерства зовнішніх справ Туреччини.

Відзначимо, що в заяві Анкара звинуватила Ізраїль в блокування надання допомоги мешканцям сектора Гази. Крім цього, у Туреччині звинувачують Ізраїль й в ігноруванні закликів припинити обстріли території.

«З огляду на гуманітарну трагедію, яка розгортається в Газі через відмову ізраїльської сторони прийняти заклики до припинення вогню, триваючі обстріли цивільного населення та безперервне блокування гуманітарної допомоги, було прийнято рішення відкликати нашого посла в Тель-Авіві Шакіра Озкана Торунлара до Анкари для консультацій», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Ердоган заявив, що не вважає палестинське угруповання ХАМАС терористичною організацією. Після цього Ізраїль відкликав своїх дипломатів із країни.

Сьогодні ж Ердоган наголосив, що розриває усі контакти з прем'єр-міністром Ізраїлю. За його словами, Нетаньяху більше «не є особою, з якою Туреччина могла б вести бесіду».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: