Росіяни вдарили по скупченню військових 128-ї бригади, яких зібрали для нагородження

Читать на русском
Росія 3 листопада завдала удару ракетою Іскандер-М по бійцях 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади на Запорізькому напрямку. Загинули військові, були поранені місцеві жителі.
Фото: vsn.ua

Російська армія завдала ракетного удару по розташуванню військової частини ЗСУ в одному з прифронтових сіл Запорізької області, коли там відбувалося шикування з нагоди Дня артилерії і ракетних військ 3 листопада та нагородження артилеристів. Є жертви і поранені серед військових та цивільних.

Про це повідомляє СтратКом ЗСУ.

Наймасштабніші за кількістю жертв теракти рф за час вторгненняПоки ООН не може знайти доказів геноциду в Україні, росіяни щодня скоюють криваві злочини. Наймасштабніші теракти – на інфографіці.

«Третього листопада на Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах.

Зокрема, вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці», – йдеться у повідомленні.

Про це непрямо повідомляє й очільник Закарпатської області Віктор Микита.

Сама 128 бригада наразі не надає ніякої інформації. Видання також звернулося до ОСУВ «Таврія» за коментарем, але наразі не отримало відповіді.

Проте трагедію прокоментував міністр оборони Рустен Умєров.

«Співчуваю родинам загиблих воїнів зі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, 5 жовтня росіяни вдарили ракетою по селу Гроза на Харківщині. Загинули понад 50 людей.

21 жовтня росіяни вдарили по терміналу «Нової пошти» у Коротичах під Харковом. Загинули 8 людей.

Раніше начальниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що ворог, швидше за все, запускатиме більше дронів і ракет після настання холодів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: