Ворог буде застосовувати дрони в дедалі більшій кількості – Ігнат

Читать на русском
Росія хоче збільшити кількість безпілотників, які використовуються для ударів по українській території. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.
Фото: Укрінформ

Росія хоче збільшити кількість безпілотників, які використовуються для ударів по українській території.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Командувач Повітряних сил показав бойову роботу ЗСУ по «шахедах»Відео, як українські військові збивали ударні дрони під час атаки росіян у ніч проти 26 вересня.

За його словами, союзники вже підтверджують цю інформацію, тому Україні потрібно мати додаткові засоби для виявлення та знищення ворожих повітряних об'єктів.

«І американці, і наші західні партнери кажуть, що дрони все більше будуть застосовуватися ворогом. Тому потрібно шукати раціональні засоби для їхнього знищення. Звичайно, можна говорити про знищення їх кулями, зенітними гарматами, але радіус ураження у них невеликий – буквально кілька кілометрів. Саме тому доводиться застосовувати більш серйозний тип озброєння», – сказав Ігнат.

Він додав, що цієї ночі сили ППО не змогли збити всі дрони, як раніше, оскільки «Шахеди» стійкі до радіоелектронної боротьби і, відповідно, «це теж важка ціль для засобів ППО».

Нагадаємо, росія в ніч проти 26 вересня запустила з південно-східного напрямку 38 ударних безпілотників Shahed-136/131. Ворожі дрони знову атакували Ізмаїльський район на Одещині. Там пошкоджено припортову інфраструктуру, пункт пропуску, також постраждали люди.

Сили ППО в небі над Україною вночі знищили 26 із 38 запущених ворогом дронів. У Силах оборони показали наслідки атаки на південні регіони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: