Ігнат розповів, яку тактику атаки дронами зараз застосовує рф

Читать на русском
Війська рф останнім часом стали запускати менше ударних дронів по Україні під час атак. У Повітряних силах назвали причину.
mil in ua

Росіяни останнім часом почали запускати менше іранських «шахедів» для ударів по Україні. Але навіть вони можуть виконувати розвідувальну функцію перед іншими більш потужними атаками.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у п'ятницю, 27 жовтня.

На озброєнні армій яких країн є бойові безпілотникиБойовими дронами користуються армії понад 30 країн світу, зокрема Збройні сили України. Більше – на інфографіці.

«Шахед» - це далекобійна зброя, безпілотник-камікадзе, який може точно влучати в ціль. Він має GPS навігацію, яка йде прокладеним маршрутом. І він може летіти далеко і постійно міняти маршрут. Таким чином, навіть невелика кількість БПЛА, які ворог застосовує, проводять маневри по Україні та визначають, де їх там краще збивають, а де гірше», - пояснив речник.

За його словами, ця інформація дозволяє ворогові робити певні висновки про сили та засоби, які перебувають у тому чи іншому регіоні. Ці дані окупанти використовують під час планування наступних атак.

«Тобто, певна розвідувальна функція. Але не забуваємо, що навіть таку кількість у 5-6 БПЛА не просто так відправили «політати», а саме на об'єкти для того, щоб їх знищити. Ну і навіть кількість в 11 або 15 дронів, вони розлітаються різними маршрутами і ніколи фактично не літають у купі», – додав Ігнат.

За його словами, це дозволяє ворогові проводити збір важливої інформації про сили та засоби.

Нагадаємо, сьогодні вночі рф вдарила по Україні шістьма «шахедами» і балістичною ракетою. При цьому раніше Ігнат припускав, що осінь та зима можуть стати рекордними за кількістю «шахедів», які застосує ворог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: