Росія провалила ядерні випробування двох ракет – ГУР

Читать на русском
Ядерні випробування російських ракет Ярс та Булава, які нещодавно пройшли на території країни-окупанта, завершилися невдачею. Про це повідомляє Головне управління розвідки.
Фото: Getty Images

Ядерні випробування російських ракет «Ярс» та «Булава», які нещодавно пройшли на території країни-окупанта, завершилися невдачею.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

За даними розвідки, 1 листопада росія провалила випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс», яка є основною в наземному компоненті стратегічних ядерних сил рф.

Росія брязкає зброєю: скільки ядерних навчань було проведено за два рокиРосія за останні два роки провела щонайменше десять ядерних навчань. Тричі росіяни тренувалися завдавати ядерного удару у відповідь.

Ракета була запущена з космодрому «Плесецьк» і мала вдарити по меті на Камчатці. Однак під час польоту вона збилася з курсу, як і під час попередніх навчань 25 жовтня.

«Так само невдало 25 жовтня 2023 року завершився випробувальний запуск із підводного ракетного крейсера «Борей» балістичної ракети РСМ-56 «Булава», що вкотре підтвердило її ненадійність», - розповіли в ГУР.

Крім того, Кремль має серйозні проблеми з важкою МБР РС-28 «Сармат», яка створюється окупантами з 2009 року. Згідно з початковими планами, її мали прийняти на озброєння ще 5 років тому, але зрештою зробили це лише у вересні 2023 року «після першого та єдиного повноцінного випробування, проведеного у квітні цього року».

«Залишаються непереборними складності держави-агресора і в його намірах удосконалити повітряний компонент стратегічних ядерних сил...Заплановані на 2023 рік постачання нових стратегічних бомбардувальників Ту-160М2 перенесено на пізніший термін, оскільки росіяни так і не змогли відновити виробництво нової версії двигунів НК-32», – йдеться у повідомленні.

У ГУР підсумували, що це перелічені проблеми – прямі наслідки санкційної політики проти рф і неспроможності науково-технічної та промислової баз окупантів виготовити необхідні компоненти.

Нагадаємо, нещодавно російський диктатор володимир путін підписав закон, згідно з яким росія відкликає Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ). Крім того, за даними ЗМІ, країна-агресор за останні роки побудувала нові об'єкти та розширила свої ядерні полігони.

Раніше ми розповідали, як росія вже дев'ять років «озброюється» міжконтинентальною ракетою «Сармат».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: