«Людожер і далі захоче вбивати»: у ГУР заявили, що потрібно готуватися до атак росії на енергосистему

Читать на русском
У ГУР заявили, що росія не збирається відмовлятися від терористичних атак на критичну інфраструктуру в осінньо-зимовий період.
Фото: УНІАН

Немає жодних підстав вважати, що росія змінила свою тактику і не атакуватиме енергетичну інфраструктуру України в осінньо-зимовий період.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

«Чи є шанс, що людожер стане раптом вегетаріанцем? Напевно є. Але все ж таки треба готуватись до того, що людожер і далі захоче вбивати і їсти щось живе. Тому, звичайно, Україна готується до продовження терористичних атак з боку росії. І жодних підстав вважати, що ворог змінив свою тактику чи повернувся до норм міжнародного права, чи до принципів гуманізму, немає. Це держава-терорист, яка щодня продовжує наносити удари по мирних українських містах, продовжує знищувати цивільну інфраструктуру і вбивати мирних українців. Відповідно, що стосується зимового періоду і потенційних атак на критичну інфраструктуру, зокрема на енергетику – то це абсолютно ймовірний сценарій, на превеликий жаль», – сказав він.

Розвідка має інформацію, коли саме росія може почати атаки, але розголошувати її не будуть: як сказав Юсов, остаточне рішення рф може бути скориговано будь-якої миті, тому робити анонси буде неправильно.

Представник розвідки також розповів, що у росії продовжується виробництво ракет, але вона не може повернутися до того рівня запасів, який був на момент повномасштабного вторгнення.

«Але тим не менш виробництво йде. Протягом кількох останніх місяців саме ракетних ударів було відносно небагато – це означає, що вони можуть накопичувати їх для нанесення наступних масованих ударів», – зазначив він.

Крім того, на території росії продовжується крупновузлова зборка (із іноземних деталей) дронів-камікадзе та невелике власне виробництво. «Кілька десятків аналогів «шахедів» на місяць держава-агресор може виробляти станом на зараз самостійно», – повідомив Юсов.

Нагадаємо, раніше керівник ГУР Кирило Буданова заявив, що росія відновила деякий запас ракет і цього сезону знову збирається атакувати об'єкти критичної інфраструктури України.

Але без відповіді ці удари не залишаться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: