Байден може ветувати законопроєкт про допомогу Ізраїлю без України

Читать на русском
Джон Кірбі зазначив, що законопроєкт республіканців у Палаті представників викликає занепокоєння.
Укрінформ

Президент США Джо Байден може ветувати законопроект про допомогу Ізраїлю окремо від України, якщо його ухвалять у Конгресі.

Про це розповів координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Журналісти запитали Кірбі, чи може президент США накласти вето на законопроект про допомогу Ізраїлю, який запропонували республіканці Палати представників.

«Я думаю, що ми дуже чітко дали зрозуміти, наскільки глибоке занепокоєння викликає законопроєкт республіканців у Палаті представників і наскільки він не відповідає нашим потребам у національній безпеці. Президент ніколи не зробить нічого, що не відповідає нашим ключовим потребам національної безпеки», – сказав представник Білого дому.

Нагадаємо, новий спікер Палати представників США Майк Джонсон запропонував виділити допомогу Ізраїлю у розмірі 14,3 млрд доларів. Допомога Україні у цьому законопроєкті не передбачена.

Раніше він підтвердив, що допомога США Україні та Ізраїлю прийматиметься двома різними законопроєктами, а не одним, як пропонував Білий дім.

Водночас, у Білому домі закликали республіканців не політизувати питання допомоги Україні та Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: