Затриманий у Франції російський олігарх Кузьмічов вийшов з-під варти під заставу

Читать на русском
Російського олігарха Олексія Кузьмічова затримали у Франції за підозрою у відмиванні грошей, податковому шахрайстві та порушенні міжнародних санкцій, але потім відпустили під заставу у 8 млн євро.
Російський мільярдер Олексій КузьмічовФото: ruposters.ru

Російському мільярдеру Олексію Кузьмічову пред’явили звинувачення у податковому шахрайстві у Франції.

Про це повідомляють Reuters та Le Monde.

Співзасновника однієї з найбільших російських приватних інвестиційних компаній «Альфа-Груп» Олексія Кузьмічова, якого затримали у Франції за підозрою у відмиванні грошей, відпустили під заставу у вісім мільйонів євро.

Зазначається, що російському мільярдеру були пред'явлені звинувачення у податковому шахрайстві за обтяжливих обставин та відмивання грошей. Кузьмічова помістили під судовий контроль та заборонили йому залишати Францію.

Як відомо, у березні 2022 року Олексій Кузьмічов потрапив під санкції Євросоюзу. Обмеження забороняють бізнесменові в'їзд на територію ЄС, але, за даними Le Monde, на момент внесення до списків санкцій він уже знаходився у Франції.

Нагадаємо, 30 жовтня стало відомо, що Олексія Кузьмічова затримали у Франції у справі про відмивання грошей. Силовики прийшли з обшуками до квартири Кузьмічова у Парижі та на його віллу у Сен-Тропе.

Також повідомлялося, що США через суд вимагатимуть права власності на яхту вартістю 300 млн доларів, яка належить російському підсанкційному олігарху Сулейману Керимову.

Окрім цього, у Великій Британії закрили справу проти російського олігарха Фрідмана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: