В Європі заарештували російського олігарха Кузьмічова – подробиці

Читать на русском
Кузьмічов був арештований в рамках розслідування кримінальної справи про відмивання грошей. У його будинках, у тому числі паризькій квартирі та на віллі в Сен-Тропе, було проведено обшуки.
фото: Фокус

Олігарха країни-агресора Олексія Кузьмичова у понеділок, 30 жовтня, заарештувала французька поліція. Він є одним із засновників LetterOne Group і Alfa Group.

Про це повідомляє французьке видання Le Monde.

Як за час повномасштабної війни змінилися статки російських мільярдерівАктиви більшості російських мільярдерів зменшилися під час повномасштабної війни. У кого і скільки – на інфографіці.

Згідно з даними газети, Кузьмічов був арештований в рамках розслідування кримінальної справи про відмивання грошей. У його будинках, у тому числі паризькій квартирі та на віллі в Сен-Тропе, було проведено обшуки.

Зазначається, що в обшуках брали участь 60 осіб, включаючи співробітників поліції з Центрального управління боротьби з корупцією та фінансовими та податковими правопорушеннями (OCLCIFF).

Кузьмічов підозрюється у порушенні санкційного законодавства та податкових злочинах. За даними газети, під час обшуків правоохоронці знайшли «пачки грошей».

Як відомо, 15 березня 2022 року Олексія Кузьмичова було внесено до санкційних списків Євросоюзу разом із співзасновником «Альфа-груп» Германом Ханом. На той момент їм належало 21% та 16% у капіталі банку. Вони передали свої частки іншому бенефіціару - Андрію Косогову.

Нагадаємо, що США через суд вимагатимуть права власності на яхту вартістю 300 млн доларів, яка належить російському підсанкційному олігарху Сулейману Керимову.

Окрім цього, у Великій Британії закрили справу проти російського олігарха Фрідмана.

Також стало відомо, що Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: