Заволодіння аеропортом «Одеса»: суд обрав запобіжний захід бізнесменові Кауфману

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід бізнесменові Борису Кауфману, підозрюваному в причетності до незаконного заволодіння комунальним підприємством Міжнародний аеропорт Одеса.
Фото: forbes.ua

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід бізнесменові, підозрюваному в причетності до незаконного заволодіння комунальним підприємством «Міжнародний аеропорт «Одеса».

Про це повідомили у пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

За даними «Слово і діло», йдеться про бізнесмена Бориса Кауфмана.

Суд частково задовольнив клопотання правоохоронних органів та відправив підозрюваного під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 268,4 млн грн.

Запобіжний захід буде діяти до 29 жовтня 2023 року.

«У разі внесення застави на вказану особу буде покладено низку процесуальних обов'язків. За рішенням суду підозрюваного взято під варту у залі суду», – зазначено у повідомленні САП.

За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмени, розробили та реалізували злочинну схему, внаслідок якої майновий комплекс стратегічного об'єкту – міжнародного аеропорту перейшов із власності територіальної громади в загальну власність міста та так званих приватних інвесторів.

В результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над зазначеним об'єктом і не отримувало від його діяльності жодного прибутку. У свою чергу особи, які отримали контроль над аеропортом роками, присвоювали дохід від його діяльності. Для запобігання повернення аеропорту у власність міста все його майно заставили в банк для отримання кредиту, що не погашається.

Внаслідок реалізації схеми її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

Нагадаємо, САП забрала у НАБУ справу про заволодіння аеропортом «Одеса» і передала його до поліції, де провадження закрили. У прокуратурі пояснили це рішення.

Раніше повідомлялося, що НАБУ та САП вручили підозру колишньому меру Одеси Олексію Костусєву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: