У Фінляндії конфіскують арену, яка належить олігархам з рф

Читать на русском
До цього місяця міська влада не мала права взяти під свій контроль акції компанії, оскільки орендна плата за ділянку і податок на нерухомість сплачувалися вчасно.
фото: Вікіпедія

Влада фінської столиці Гельсінкі може конфіскувати під свій контроль одну з найбільших арен у країні, яка належить російським олігархам, через невчасну оплату орендної плати.

Про це повідомляє міісцеве видання Yle.

Як зазначається, до серпня 2023 року міська влада не мала права взяти під свій контроль акції компанії, яка управляє ареною, оскільки орендна плата за ділянку і податок на нерухомість сплачувалися вчасно.

Конфіскація російських активів в Україні та світі: як просувається вилучення майна агресораПро те, скільки активів країни-агресора заморожено на Заході, як йде справа з їх конфіскацією в Україні, Європі та США – в матеріалі Слово і діло

Проте, останній платіж за оренду в розмірі 100 000 євро залишився неоплаченим. Цей платіж повинен був бути перерахований до середини липня.

Наступний платіж має бути здійснений до середини жовтня. Якщо орендну плату не буде вчасно сплачено, арену доведеться продати через її конфіскацію.

Мер міста Юхану Вартіайнен висловив надію, що у довгостроковій перспективі арена матиме нового приватного власника.

Міністр закордонних справ Еліна Валтонен раніше заявила, що влада шукає вихід із ситуації.

Як відомо, генеральними власниками будівлі є російські олігархи Геннадій Тимченко та Роман Ротенберг, які внесені до списку санкцій через війну, розв'язану росією в Україні. Громадяни країни-агресора володіють частиною арени через Arena Events.

«Гельсінкі Арена», що може вмістити 15 500 глядачів – один із найбільших у країні багатофункціональних майданчиків для проведення заходів.

Нагадаємо, Україна готує механізм конфіскації 500 млрд доларів заморожених активів росії.

Раніше ми повідомляли, що Захід пообіцяв змусити росію заплатити за війну в Україні, але домогтися цього важко, оскільки немає правового засобу, який дає змогу конфіскувати заморожені активи рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: