США хочуть конфіскувати яхту російського олігарха та віддати кошти від продажу Україні

Читать на русском
США через суд вимагатимуть права власності на яхту вартістю 300 млн доларів, яка належить російському підсанкційному олігарху Сулейману Керимову.
mvariety.com

США хочуть конфіскувати суперяхту Amadea вартістю 300 мільйонів доларів, що належить російському підсанкційному олігарху Сулейману Керімову. Яхту планують виставити на аукціон, а виторг від продажу передати Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Як за час повномасштабної війни змінилися статки російських мільярдерівАктиви більшості російських мільярдерів зменшилися під час повномасштабної війни. У кого і скільки – на інфографіці.

Влада Фіджі конфіскувала 106-метрову яхту Amadea по ордеру США в травні 2022 року, коли Вашингтон посилив санкції проти людей, близьких до російського президента володимира путіна.

Скарга, подана до федерального суду Мангеттена, започаткувала потенційно тривалий судовий процес, під час якого США домагатимуться права власності на яхту, а потім, ймовірно, виставлять її на аукціон і переведуть виручку Україні .

У скарзі зазначено, що Керімов порушив санкції США, купивши Amadea у 2021 році через поставних осіб.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни США заарештували приватних російських активів за кордоном більш як на 1 мільярд доларів.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через суд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: