ВАКС закрив справу одеського бізнесмена Альперіна

Читать на русском
Антикорупційний суд ухвалив рішення про закриття гучного кримінального провадження у зв'язку із закінченням строків розслідування.
Вадим Альперін з адвокатами

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням одеського бізнесмена Вадима Альперіна та інших у зловживаннях на митниці, а також створенні бізнесменом злочинної організації.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«12 жовтня колегія суддів ВАКС закрила кримінальне провадження за обвинуваченням одеського бізнесмена у створенні злочинної організації на підставі пункту 10 частини 1 статті 284 КПК України у зв'язку із закінченням строку досудового розслідування після повідомлення про підозру», – сказала вона.

За інформацією «Слово і діло», справу слухала колегія суддів у складі: головуючий Олексій Кравчук, члени Євген Круг та Інна Білоус.

Раніше в одній зі справ Альперіна було передано 300 млн грн на потреби Збройних сил України.

Нагадаємо, за версією слідства, Альперін створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: