ВАКС зупинив слухати справу експомічниці судді Апеляційного суду Київщини

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання захисника обвинуваченої про зупинення судового провадження у зв'язку з мобілізацією.

Вищий антикорупційний суд призупинив розгляд справи колишньої помічниці судді Апеляційного суду Київської області Людмили Яценко у зв'язку з її службою у лавах Збройних сил України.

Таке рішення 27 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання захисника та зупинити до звільнення з військової служби обвинуваченої (Людмили Яценко – ред.) судове провадження у кримінальному провадженні №52016000000000383 від 20.10.2016. Зобов'язати учасників судового провадження невідкладно повідомити про припинення такої підстави для зупинення судового провадження», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує Яценко у тому, що вона виконала усі дії, які вважала необхідними для схиляння фізичної особи до пропозиції та надання неправомірної вигоди судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ Сергію Слиньку у вигляді грошових коштів у сумі 23 000 доларів. Кошти мали надати за винесення судового рішення про позитивний розгляд касаційної скарги на вирок Києво-Святошинського районного суду Київської області та ухвалу апеляційного суду Київської області.

Нагадаємо, ВАКС засудив до 11 років колонії колишнього суддю Бабушкінського районного суду Дніпра Андрія Леонова. Також нещодавно НАБУ і САП викрили «на гарячому» суддю з Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: