11 років колонії: апеляція розгляне скаргу на вирок екссудді з Дніпра

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргами сторони захисту на вирок, яким засудили до реального покарання колишнього суддю.
Андрій Леонов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 11 років позбавлення волі засудили колишнього суддю Бабушкінського районного суду Дніпра Андрія Леонова за одержання 15 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами обвинуваченого (Андрія Леонова – ред.) та його захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 27 березня 2023 року в кримінальному провадженні №42018000000000814 від 04 квітня 2018 року про обвинувачення (Андрія Леонова – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Встановити строк до 11 травня 2023 року включно для подання можливих заперечень на апеляційні скарги», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 27 березня Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього суддю Бабушкінського райсуду Дніпра Андрія Леонова. Йому призначили покаранням 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та заборонили протягом 3 років після відбуття основного покарання обіймати посаду судді.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2018 році суддя Бабушкінського райсуду Дніпра Андрій Леонов вимагав неправомірну вигоду за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у рейдерстві та підробці документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: