Апеляція ВАКС оголосила в розшук обвинуваченого екссуддю з Дніпра

Читать на русском
Апеляційна інстанція доручала працівникам Національного бюро встановили місце перебування колишнього служителя Феміди, якого засудили за корупцію.
Андрій Леонов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду оголосила в розшук колишнього суддю Бабушкінського районного суду Дніпра Андрія Леонова, якого засудили до 11 років позбавлення волі за одержання 15 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Оголосити обвинуваченого (Андрія Леонова – ред.) у розшук. Надіслати НАБУ дві копії вироку для виконання його в частині зміни міри запобіжного заходу щодо обвинуваченого. Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурорів САП, які здійснюють підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні №42018000000000814 від 04 квітня 2018 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 27 березня Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього суддю Бабушкінського райсуду Дніпра Андрія Леонова. Йому призначили покаранням 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та заборонили протягом 3 років після відбуття основного покарання обіймати посаду судді. Водночас Леонов не був присутній під час проголошення вироку, хоча ним і змінили йому запобіжний захід на тримання під вартою.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2018 році суддя Бабушкінського райсуду Дніпра Андрій Леонов вимагав неправомірну вигоду за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у рейдерстві та підробці документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: