НАЗК внесло корпорацію Nestle до списку спонсорів війни

Читать на русском
Корпорація Nestle внесена до списку міжнародних спонсорів війни через роботу на російському ринку.
zaxid.net

Швейцарська корпорація Nestle, яка є одним із найбільших виробників продуктів у світі, внесена до списку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє Національне агентство із питань запобігання корупції.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

Прибуток компанії від російського ринку становить лише трохи більше 2% усієї діяльності, проте Nestle не йде з росії, пояснюючи це необхідністю забезпечення населення товарами першої необхідності, а також турботою про своїх російських співробітників.

У Nestle у росії працює понад 7 тисяч співробітників – це суттєва підтримка для економіки, зазначає НАЗК.

«У квітні 2023 року керівництво ТОВ «Нестле росія» звернулося до мінфіну рф з проханням вжити необхідних заходів для обмеження відкритого доступу до результатів діяльності та фінансової звітності дочірніх компаній товариства, які містяться в державному інформаційному ресурсі фінансової звітності. Метою такого кроку ймовірно є уникнення накладання санкцій на дочірні компанії Nestle», – йдеться у заяві.

Після початку повномасштабної війни компанія заявила, що припиняє експорт та імпорт з рф, за винятком продуктів першої необхідності. Але полиці російських магазинів досі переповнені їхньою продукцією, зазначає НАЗК – сніданки Bystrow, супи та бульйонні кубики Maggi, корм для тварин Purina, шоколадні батончики, кава Nespresso.

Крім того, у жовтні 2022 року компанія під виглядом сухої молочної суміші завозила на територію росії технічне обладнання.

«Це доводить, що історія нічому не навчила швейцарську корпорацію Nestle. Ще під час Другої світової війни компанія працювала на два фронти, постачаючи свою продукцію до складу сухих пайків німецької армії, і водночас експортуючи її до країн антигітлерівської коаліції», – йдеться у заяві.

Зазначимо, Nestle виробляє розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари. Загалом у неї понад 2 тисячі брендів, основні торгові марки – KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea тощо.

Нагадаємо, після того, як компанія відмовилася залишати росію, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поговорив з головним виконавчим директором Nestle Марком Шнайдером про неетичність роботи в країні-агресорі.

У березні 2022-го компанія Nestle заявив, що припиняє роботу кількох брендів у росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: