Шмигаль звернувся до компанії Nestle, яка відмовилася піти з Росії

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль намагався переконати керівництво Nestle піти з ринку РФ, який напав на Україну.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поговорив із головним виконавчим директором Nestle Марком Шнайдером про неетичність роботи компанії в РФ, яка напала на Україну.

Про це Шмигаль розповів у Твіттері.

Наслідки будуть колосальними: Марченко розповів, як війна вплине на економіку УкраїниНаслідки війни будуть колосальними для української економіки. Втрати можуть становити від третини до половини ВВП.

«Поговорив із CEO Nestle Шнайдером про неетичність роботи компанії в Росії. На жаль, не знайшов розуміння», - наголосив Прем'єр.

За словами Шмигаля, «робочі місця та податки, сплачені до бюджету країни-терориста, це фінансування вбивств беззахисних дітей та жінок».

«Сподіваюся, Nestle змінить своє рішення», - наголосив Шмигаль.

Як відомо, Nestle продовжує роботу в РФ, хоч і з деякими обмеженнями. Минулого тижня компанія заявила про зупинення капіталовкладень у Росію.

Також Nestle припиняє постачання в Росію більшу частину асортименту своєї продукції, за винятком дитячого харчування та лікувальних кормів для домашніх тварин.

В рамках нових обмежень Nestle також припинила експорт своєї продукції з Росії до сусідніх країн, включаючи Азербайджан, Білорусь та Казахстан.

Близько 90% продукції, яку Nestle продає у Росії, виробляється у РФ.

Нагадаємо, МЗС склав список компаній, які досі залишаються на ринку РФ.

Міністр Сергій Марченко розповів, як війна вплине на економіку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: