НАЗК призупинило статус спонсора війни для угорського OTP Bank та ще п'яти компаній

Читать на русском
Національне агентство із запобігання корупції призупинило статус міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank та ще п'яти грецьких компаній-перевізників.
Фото: currenttime.tv

Національне агентство із запобігання корупції призупинило статус міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank та ще п'яти грецьких компаній-перевізників.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

Там зазначили, що таке рішення ухвалено за результатами переговорів між Агентством та представниками компаній та урядів цих країн щодо припинення співпраці з росією.

Статус міжнародного спонсора війни припинено для наступних компаній:

  • OTP Bank;
  • Dynacom Tankers Management (DTM);
  • Delta Tankers LTD;
  • Thenamaris Ships Management Inc;
  • Minerva Marine;
  • TMC Tankers LTD.

«Агентство сподівається, що таке рішення призведе до розблокування Угорщиною 500 млн євро життєво необхідної військової допомоги ЄС для українського народу, а також виключить можливість блокування Грецією майбутнього пакету санкцій ЄС, спрямованого на зменшення можливості росії продовжувати війну», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що OTP Bank було включено до списку спонсорів війни у травні. Після цього уряд Угорщини почав блокувати виділення військової допомоги Україні.

Крім того, Угорщина виступила проти плану ЄС щодо створення довгострокового фонду підтримки ЗСУ.

Раніше ми розповідали, які ще компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: