Азарову повідомили про ще одну підозру

Читать на русском
Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров отримав підозру у веденні інформаційної діяльності на користь росії. За даними правоохоронців, колишній український чиновник регулярно бере участь в ефірах російських каналів, де просуває ворожі наративи.
Фото: УНІАН

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров отримав підозру у веденні інформаційної діяльності на користь росії.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому Офісом Генпрокурора у Telegram.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

За інформацією правоохоронців, колишній український чиновник регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, де просуває ворожі наративи, спрямовані на дискредитацію української держави, а також виправдовує озброєну агресію російської федерації проти України.

«Так, ексчиновник закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, поширює наратив, що спеціальна операція путіна врятувала Донецьк від захоплення, «попередивши цю трагедію» та називає події в Бучі «фейком», – йдеться у повідомленні.

В ОГП додали, що факти протиправної діяльності підозрюваного підтверджуються висновком судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи.

У зв'язку з цим правоохоронці оголосили Азарову підозру у скоєнні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та в виправдовуванні, визнанні правомірним, запереченні збройної агресії російської федерації проти України. 109 (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Нагадаємо, що Азарову вже оголосили дві підозри у державній зраді. Одна стосується розслідування справи щодо так званих Харківських угод, а друга – щодо поширення наративів кремля.

Раніше повідомлялося, що Віктора Януковича та Миколу Азарова, яких підозрюють у держзраді, викликали повістками до Офісу генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: