ОАСК зареєстрував позов Азарова до СБУ та РНБО

Читать на русском
Азаров просить суд визнати протиправною бездіяльність РНБО України щодо неприйняття Рішення про скасування санкцій відносно нього та зобов’язати РНБО України прийняти таке рішення.
З відкритих джерел

Окружним адміністративним судом міста Києва було зареєстровано позов до СБУ та РНБО. Позивачем зазначений колишній прем'єр-міністр Микола Азаров.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК у п'ятницю, 31 грудня.

Дослідження: українські прем'єри в середньому «живуть» на посаді рік та сім місяцівЗа часи незалежності України було 18 прем'єр-міністрів. У середньому вони перебували на посаді 585 днів.

У відомстві зазначили, що серед вимог позову – визнати протиправною бездіяльність СБУ, яка, на думку позивача, полягає у невнесення до РНБО України пропозиції про скасування щодо нього санкцій та зобов’язати СБУ внести до РНБО України такі пропозиції шляхом виключення п.2 з Додатку 1 рішення РНБО України «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 19.03.2021р, введеного в дію Указом Президента України від 9.04.2021р. №151/2021.

Також Азаров просить суд визнати протиправною бездіяльність РНБО України щодо неприйняття Рішення про скасування санкцій відносно нього та зобов’язати РНБО України прийняти таке рішення.

«Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі», - повідомили в суді.

Раніше ми писали, що в середу, 20 жовтня, Печерський райсуд столиці заочно заарештував колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова. Запобіжний захід обрано у справі про державну зраду через підписання так званих Харківських угод.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: