«Харківські угоди»: ДБР завершило слідство стосовно Азарова та Януковича

Читать на русском
Українські органи правопорядку завершили досудове розслідування стосовно колишніх президента та голови уряду у справі про держзраду.
Микола Азаров та Віктор Янукович

Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора завершили заочно розслідування у справі за підозрою колишніх президента та прем'єр-міністра Віктора Януковича та Миколи Азарова у державній зраді за так звані «Харківські угоди».

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

«Працівники ДБР у тісній взаємодії із Офісом генерального прокурора завершили спеціальне досудове розслідування за підозрою колишніх президента та прем'єр-міністра України у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб. Вони підготували та імплементували так звані «Харківські угоди», – інформує відомство.

Харківські угоди: в чому суть документа і як за нього голосували в Раді VI скликанняХарківські угоди від 2010 року вивчають правоохоронці. Нагадуємо, в чому їх суть і хто голосував в парламенті.

За версією слідства, низка колишніх високопосадовців сприяли військовим планам держави-агресора. Вони «опікувались» збільшенням кількості особового складу та військової техніки окупантів. Спочатку їх «допомога» була використана для анексії у 2014 році АР Крим та міста Севастополя, а надалі – для повномасштабної агресії рф проти України у лютому 2022 року.

Експрезидент-втікач забезпечив легалізацію відповідної зрадницької угоди за українським законодавством. За його вказівкою був підготовлений проєкт міждержавної угоди, погоджений центральними органами виконавчої влади та схвалений на засіданні Кабміну. Надалі так звані «Харківські угоди», ратифікувала Верховна рада, і їх було імплементовано.

Четвертий президент свідомо розподілив ролі для підготовки необхідних документів та для створення видимості законності відповідних процедур. Він залучив до виконання «завдання» майже всіх високопосадовців уряду та підконтрольних нардепів.

Нагадаємо, у березні 2021 року експрем'єр-міністру Миколі Азарову оголосили підозру у державній зраді у рамках розслідування справи за Харківськими угодами. У жовтні Печерський суд заочно заарештував Азарова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: