Вартість соцмережі X впала вдвічі за рік після купівлі Маском – Bloomberg

Читать на русском
Соцмережа X за рік після покупки Ілоном Маском коштує менше половини того, що за неї заплатив бізнесмен – близько 19 млрд доларів.
foxbusiness.com

Вартість платформи X (раніше відома як Twitter) зараз оцінюється в 19 мільярдів доларів – це менше половини того, що рік тому заплатив за неї бізнесмен Ілон Маск.

Про це пише Bloomberg.

Ілон Маск та Україна: у які скандали потрапляв бізнесмен під час повномасштабної війниІлон Маск висміяв президента Володимира Зеленського та його прохання про допомогу Україні. Інші скандали з Маском під час війни – на інфографіці.

За словами джерела, акції з обмеженим доступом, надані співробітникам, оцінюють компанію у 19 мільярдів доларів, або 45 доларів за акцію. Рік тому Маск купив Twitter Inc. за 44 мільярди доларів.

Після покупки більшість співробітників Twitter була звільнена або пішла у відставку. Маск перейменував компанію на X, змінив деякі правила контенту і втратив більше половини доходів від реклами.

Під керівництвом Маска компанія, пише агентство, зазнавала фінансових труднощів. У неї з'явився борг у 13 мільярдів, а згодом його безладні рішення та м'якіші правила безпеки контенту відлякали рекламодавців, що призвело до падіння продажів на 60%.

За оцінками Bloomberg, компанія X має щорічно виплачувати відсотки за своїм боргом на суму близько 1,2 млрд доларів.

Маск планує перейти на платні передплати. Але, за оцінками Bloomberg, на даний момент компанія переконала менше 1% користувачів підписатися на її щомісячну преміальну послугу, що принесе дохід менше 120 млн доларів на рік.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Ілон Маск розглядає можливість блокування соціальної мережі X у Європі, щоб уникнути нового регулювання, ухваленого Європейською комісією.

Бізнесмен цю інформацію спростував.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: