Маск передав Пентагону контроль над частиною Starlink, яка діє в Україні

Читать на русском
Ілон Маск вирішив передати американським військовим контроль над частиною систем супутникового зв'язку, які застосовує Київ.
Фото: medialeaks.ru

Біограф американського мільярдера Ілона Маска Волтер Айзексон заявив, що «певна кількість обладнання та послуг» супутникової мережі Starlink перейшла під контроль Пентагону.

Про це він розповів у інтерв'ю The Washington Post.

Він зазначив, що Маск обрав відмежування від російського вторгнення в Україну, побоюючись, що використання технологій його компанії SpaceX може призвести до ядерної війни.

«Я створив Starlink, щоб люди могли розслабитись, подивитися кіно на Netflix, пограти у відеоігри. Я не збирався створювати щось, що може призвести до ядерної війни», – цитує Айзексон Маска.

За словами біографа, Маск більше не контролює геозони та умови використання Starlink.

Також Айзексон додав, підприємець навіть створив Starshield – військову версію Starlink.

«Думаю, таким чином він заявив, що йому потрібно усунутись, оскільки навіть він вважає, що не повинен мати так багато влади – краще, щоб уряд США ухвалював рішення щодо можливостей застосування ЗСУ Starlink», – зазначив біограф.

Нагадаємо, Ілон Маск таємно наказав відключити Starlink біля Криму, щоб зірвати атаку України на російський флот.

Після цього він заявив, що не міг відключити супутниковий зв'язок Starlink біля окупованого Криму, оскільки там ніколи не працював сервіс.

Також повідомлялося, що в Сенаті США вимагають провести розслідування щодо Ілона Маска та компанії SpaceX через скандал із блокуванням супутникової мережі Starlink під час атаки України на російський флот у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: