Ілон Маск висміяв прохання Зеленського про допомогу Україні

Читать на русском

Ілон Маск опублікував мем із президентом Володимиром Зеленським, висміявши його прохання про допомогу Україні.
Getty Images

Американський бізнесмен, власник компаній SpaceX та Twitter Ілон Маск висміяв прохання президента Володимира Зеленського про допомогу для України у боротьбі з російською агресією.

У соцмережі X (колишній Twitter) Маск опублікував мем із Зеленським.

«Коли минуло п'ять хвилин, і ти ще не просив про мільярд доларів допомоги», – так Маск підписав фото.

Думки підписників під постом розділилися: хтось підтримав позицію Маска про те, що США виділяють Україні багато грошей, але багато хто розкритикував бізнесмена за цинізм.

Пост Маска, очевидно, пов'язаний з тим, що на вихідних США ухвалили тимчасовий бюджет, який не передбачає допомоги Україні.

Нагадаємо, у біографії бізнесмена авторства Волтера Айзексона йшлося, що Ілон Маск минулого року завадив українській атаці на російський військово-морський флот, таємно відключивши Starlink біля узбережжя Криму. Маск відкинув ці звинувачення.

Минулого року бізнесмен потрапив у скандал, запропонувавши користувачам Twitter проголосувати за його варіант «мирного плану» щодо України, який передбачав проведення референдумів на окупованих територіях, передачу Криму росії та забезпечення його водою, а також нейтральний статус України.

У відповідь Володимир Зеленський запропонував власне опитування.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, що Ілон Маск говорив і що зробив для України під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: