Маск може заблокувати соцмережу X в Європі – ЗМІ

Читать на русском
Ілон Маск розглядає можливість заблокувати Twitter у Європі, щоб не дотримуватися нового закону про цифрові послуги.
foxnews.com

Американський бізнесмен Ілон Маск розглядає можливість блокування соціальної мережі X (колишній Twitter) у Європі, щоб уникнути нового регулювання, ухваленого Європейською комісією.

Про це з посиланням на джерело повідомляє Business Insider.

Ілон Маск та Україна: у які скандали потрапляв бізнесмен під час повномасштабної війниІлон Маск висміяв президента Володимира Зеленського та його прохання про допомогу Україні. Інші скандали з Маском під час війни – на інфографіці.

Як розповів співрозмовник видання, Маск «дедалі більше розчаровується необхідністю дотримуватися закону про цифрові послуги». Тому він обговорює можливість закрити доступ до додатку в регіоні або заблокувати доступ до нього користувачів у Європейському Союзі. Це було б схоже на те, як Meta блокує для європейців свій новий додаток Threads.

Закон про цифрові послуги (DSA) набув чинності в серпні і вимагає від великих онлайн-платформ, таких як X, наявності ефективних і прозорих систем модерації та видалення помилкової, оманливої та шкідливої інформації. Оскільки хвиля дезінформації про війну між Ізраїлем та ХАМАС швидко поширилася на X, платформа, швидше за все, вже порушує DSA.

У Єврокомісії минулого тижня повідомили, що розслідують дотримання X нового закону та запросили у платформи докладну інформацію про її дії щодо пом'якшення та видалення шкідливої інформації. Компанію можуть оштрафувати за порушення закону.

За даними Apptopia, на частку Європи припадає близько 9% глобальної щомісячної активної бази користувачів X.

Нагадаємо, раніше Єврокомісія оприлюднила дослідження, в якому йдеться, що нова політика Ілона Маска щодо Twitter сприяла поширенню російської пропаганди про війну проти України.

Маск купив Twitter рік тому за 44 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: