У Вашингтоні близько 300 людей заарештовано за протест у Капітолії

Читать на русском
Близько 300 людей заарештовано за протест у будівлі Капітолію у Вашингтоні. Вони вимагали припинення вогню між Ізраїлем та Сектором Газа.
The New York Times

У Вашингтоні поліція заарештувала близько 300 осіб, які влаштували в Капітолії протест із вимогою припинення вогню у війні між Ізраїлем та ХАМАС.

Про це повідомляє The New York Times.

Мітинг був організований двома єврейськими антисіоністськими групами – «Єврейським голосом за мир» та «Якщо не зараз». Близько 400 членів груп зібралися у будівлі Капітолію на чолі із приблизно 25 рабинами. Зовні ще сотні людей скандували «Зараз припинити вогонь» та співали.

Протести у будівлях Конгресу заборонені. За оцінками організаторів, заарештували близько 300 протестувальників. Поліція Капітолію не коментувала цієї цифри, лише повідомила, що трьом учасникам було пред'явлено звинувачення в нападі на поліцейського.

Протест у Капітолії відбувся лише через два дні після мітингу біля Білого дому, який, за оцінками організації «Єврейський голос за мир», зібрав щонайменше 5 тисяч людей. Активісти закликали демонстрантів взяти участь у ще одній акції протесту біля посольства Ізраїлю у Вашингтоні. У п'ятницю організація планує взяти участь у мітингу із кількома групами активістів на Національній алеї.

Нагадаємо, сьогодні ввечері президент США Джо Байден планує виступити зі зверненням до нації щодо відповіді Штатів на війну в Україні та Ізраїлі.

Учора Байден був у Тель-Авіві та повідомив, що має намір просити Конгрес США про виділення Ізраїлю нового пакету допомоги у сфері оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: