Тисячі людей на Близькому Сході влаштували масові протести після атаки на лікарню в Секторі Газа

Читать на русском
Протести спалахнули у містах Йорданії, Туреччині, Лівані, Ірані та Іраку, Сирії. Вони стали відповіддю на удар по лікарні, який став найсмертоноснішим з початку війни між Ізраїлем і терористами ХАМАС.
Reuters

Вночі, 18 жовтня, на Близькому Сході тисячі людей вийшли на протести через атаку на лікарню Аль-Ахлі в Секторі Гази.

Про це повідомляє видання Al Jazeera та агенція Reuters.

Як зазначається, протести спалахнули у містах Йорданії, Туреччині, Лівані, Ірані, Іраку та Сирії. Вони стали відповіддю на удар по лікарні, який став найсмертоноснішим з початку війни між Ізраїлем і терористами ХАМАС.

Зокрема, в Йорданії палестинським силам безпеки довелося застосовувати сльозогінний газ і світлошумові гранати, щоб розігнати протестувальників, які кидали каміння і скандували проти президента Палестини Махмуда Аббаса.

Кореспондентка Al Jazeera повідомила, що в щонайменше шести містах в Ірані спалахнули протести після удару по лікарні.

Протестувальники також прийшли до Генерального консульства Ізраїлю у Стамбулі й посольства Ізраїлю в Анкарі.

Мітингувальники тримали в руках палестинські прапори і викрикували гасла зі звинуваченнями Ізраїлю в атаці. Турецька поліція розігнала натовп і заблокувала район.

Водночас, Всесвітня організація охорони здоров'я засудила напад на та вимагала негайного захисту цивільного населення та медичних працівників.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я в Секторі Гази заявило, що принаймні 500 людей було вбито під час обстрілу центральної лікарні.

Через трагедію у Газі лідер Палестини Махмуд Аббас скасував заплановану зустріч із президентом США Джо Байденом.

Також президент США Джо Байден відклав візит до Йорданії в рамках турне на Близький Схід, де планував зустрітися з королем цієї країни, главою Палестинської автономії та лідером Єгипту. При цьому, сама Йорданія скасувала запланований на середу саміт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: